Helena Borrell Carreras

Soc traductora, correctora i editora de textos amb més de deu anys d’experiència. He treballat per a Incyta MultilanguageLlibres del SegleLinguee, Dipsalut Clúster Audiovisual de Catalunya, entre d’altres institucions públiques i privades.

Tinc experiència en els àmbits següents: textos financers, periodístics, acadèmics, jurídics i administratius, de màrqueting, cultura, turisme i allotjaments, menús de restaurants i literatura.

Actualment visc al Regne Unit, on treballo com a traductora i correctora freelance. També soc col·laboradora docent de diversos graus, màsters i doctorats en ciències socials i humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya i tinc experiència en l’ensenyament de llengües estrangeres. Actualment imparteixo classes de castellà a la Universitat de Cardiff.

Soc membre de l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) i de l’Institute of Translation and Interpreting (ITI) – Western Regional Group, al Regne Unit.

Soc doctora en llengües modernes, especialitat en traducció (Universitat d’Exeter, al Regne Unit), postgraduada en correcció de textos orals i escrits, i llicenciada en filologia catalana (Universitat de Girona).

Enllaç a la meva tesi doctoral.